به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا کاظمی در آیین اختتامیه همایش «دانشآموختگان رضوی، سفیران وحدت حوزه و دانشگاه» که صبح امروز (۲۹ آذر ۱۴۰۳) با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از علما، اساتید و شخصیتهای برجسته حوزه و دانشگاه به میزبانی تالار همایشهای دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، اظهار کرد: نگاه ممتاز و بینظیر شخصیتهای برجسته فرهنگی، مدیریتی و اجرایی در خراسان رضوی همچون مرحوم آیتالله واعظ طبسی، مرحوم آیتالله مصطفوی و آیات عظام فرزانه، شبیری و رضازاده، سرآمد نهادسازیها و شبکهسازیهای مؤثری همچون دانشگاه علوم اسلامی رضوی بوده که تأثیر ملی و حتی بینالمللی آن امروزه بیش از پیش محسوس و ملموس است.
وی افزود: حوزههای علمیه و دانشگاههای علوم اسلامی بهنسبت تعداد دانشجویانشان از نظر تعداد شهدایی که در برهههای حساس از دفاع مقدس تاکنون تقدیم اسلام و انقلاب کردهاند، سرآمد همه مراکز علمی هستند. این گنجینه و نعمت ارزشمندی است که باید آن را قدر دانست، تکریم کرد، بزرگ شمرد و درباره آن هر روز بیشتر از دیروز صحبت کرد.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی، محصول عینی یک دانشگاه اسلامی به معنای واقعی کلمه است. اینکه این دانشگاه به چه اندازه توانسته موفق عمل کند، در عملکرد آن بهوضوح ملموس است و به لطف خدا، تاریخ حدوداً چهلساله فعالیت این دانشگاه ثابت میکند که توانسته در بخشهای مختلف هم رشد کند و هم مؤثر واقع شود. چهطور این را میگوییم؟ پاسخ به این سؤال در تربیت چهرههای برجسته و نخبگانی است که امروز نهفقط در خدمت دانشگاه بلکه در خدمت جریانهای مختلف فکری و فرهنگی جامعه و کشور هستند.
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه مسئله تعلیم و تربیت بهعنوان دغدغه اصلی دلسوزان کشور و ملت، زیربنای اصلی شکلگیری بسیاری از چالشهای فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی است، تصریح کرد: تمام مشکلاتی که ما امروز در بخشهای مختلف شاهدیم، به دلیل غفلت از این حوزه مؤثر و بنیادی بوده است. اگر قرار است تحولی صورت بگیرد، باید توجه و تمرکز بیشتری در این حوزه درکار باشد.
وی تأکید کرد: دانشگاه و بهخصوص مراکز علوم اسلامی باید نسبت خود را با این حوزه نیز مشخص کنند. مسئله تعلیم و تربیت کشور چه در حوزههای نظری و چه عملی باید موردتوجه دانشگاهها باشد. آیا امروز توانستهایم از دانش، یافتههای پژوهشی و عناصر تربیتیافته از دانشگاهها را پای کار نظام تعلیم و تربیت کشور بیاوریم؟ ما در این فرصت استثنایی که اکنون وجود دارد، تکلیفی برای خود تعیین کردهایم تا براساس آن، معارف و اندیشه رضوی سرفصل امور تربیتی و پرورشی باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به چند مورد از ویژهبرنامههای فرهنگی و تربیتی ویژه دانشآموزان خراسان رضوی در سالهای گذشته گفت: اخیراً برگزاری دورههایی نظیر چهارشنبههای امامرضایی (ع) یا جشنوارههای سیره رضوی در این استان به شکل روال مرسوم درآمده و درحال برگزاری است. وزارت آموزش و پرورش در دولت وفاق ملی متمرکز است که تا آینده نزدیک، نمونه این طرحهای موفق را در مقیاس کلان ملی برگزار کند و بهزودی شاهد اجرای مراحل آزمایشی آن خواهیم بود.